Tour eksklusjon for Tony Martin

For syklisten Tony Martin er den 106. Tour de France for tidlig avsluttet. Den 34 år gamle Cottbuser var som briten Luke Rowe fra Ineos-laget onsdag kveld (24.07.2019) etter slutten av den 17. etappen i Gap på grunn av usportslig oppførsel utelukket av løpsjuryen. Imidlertid fortalte Martin til ARD at teamet hans anket anvisning på utvisningen.

Martin hadde nærmest tvunget Rowe av veien omtrent 20 kilometer fra målstreken med en risikabel manøvre og berørt ham tre ganger. Den 29 år gamle Rowe dyttet deretter den fire tiders verdensforsøkets verdensmester fra det nederlandske laget Jumbo -Visma og skal ha spurt ham etter løpet til ytringen. Det skal ha kommet til voldelige gester og en berøring mellom de to profesjonelle syklistene.

Motstand har liten sjanse for å lykkes

Rundt to timer etter scenens slutt ble begge sjåførene ekskludert fra Tour of France. Tohjulstallen Jumbo-Visma og Ineos inngav innvending. Det jeg virkelig savner for oss begge, er at vi får en ny sjanse La oss komme i løpet La oss gjøre det bedre de neste dagene og gi oss en ny sjanse som ba om unnskyldning i en felles video med Rowe for hendelsen.

Innvendingen mot utestengelsen vil neppe lykkes. I en lignende sak ble den tre ganger verdensmesteren Peter Sagan slått ut av løpet i 2017 etter et løp med Mark Cavendish i sprinten.

Alaphilippe prøver å roe seg

Begge lag må gi fra seg viktige hjelpere i kampen om Tour-seieren de resterende fire dagene. I Jumbo-Visma rangerer nederlenderen Steven Kruijswijk på tredjeplass, 1:47 minutter bak franskmannen Julian Alaphilippe. Det britiske Ineos-laget, med den walisiske titteleieren Geraint Thomas (2. plass + + 1:35) og colombianske Egan Bernal (5. / +2: 02), har til og med to ryttere med sjanser til å vinne den totale tittelen.

Turleder Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step) forklarte scenen senere. “Det var mye spenning i feltet og alle ønsket å være i en god posisjon, jeg tror de var redde for at jeg kom til å angripe og så hva jeg ikke likte,” sa han i turintervjuet med Rempelei to. Franskmannen snakket da med Martin: “Jeg prøvde å roe ham ned og sa til ham at det ikke ville fungere fordi rømningsgruppen allerede var så langt borte.”

“Linjen er litt overskredet”

Martin og Rowe må betale en bot på rundt 900 euro for utestengelse og få 50 UCI-poeng trukket. “For å være ærlig, det er en utrolig tøff avgjørelse for meg,” sa Ineos Team Rektor David Brailsford. “Jeg tror at vi begge gjorde jobben vår, kanskje vi har krysset linjen litt, men eksklusjonen vår er for hard,” sa Rowe, “Ingen av oss fortjener det, selv om det ikke var bra og ikke riktig, som det gjorde vi. “Tony Martin sa i kveld, “Det var øyeblikkets hete, og jeg beklager det som skjedde. Vi prøvde begge å få kapteinerne i posisjon, men vi ryddet opp, eksklusjonen er ekstrem Sjokk og det føles utrolig vanskelig og trist å måtte forlate teamet mitt i denne situasjonen og på denne måten.”

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70